لیست اختراعات سيدمسعود كاظمي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ اظهارنامه: 1389/01/24
تاریخ ثبت: 1389/02/25
خلاصه اختراع:

امروزه فورفورال از هيدروليز اسيدي مواد گياهي حاوي پنتوزان سپس دهيدروليز پنتوز حاصله تهيه مي شود. پوسته ميوه هاي مختلف خوراك مناسبي براي تهيه آن مي باشد در اين كار تحقيقاتي براي توليد فورفورال از پوسته پسته از شرايط دماي 525 كلوين ، غلظت سولفوريك اسيد 2 مولار و زمان واكنش 600 ثانيه براي اولين بار استفاده شده است. بيشترين راندمان فورفورال در 600 ثانيه حدود 17/3% است كه نسبت به پوسته هاي ديگر مقدار بالاتري است از اين شرايط مي توان در مقياس نيمه صنعتي و در ادامه صنعتي استفاده نمود. با توجه به ميزان بالاي توليد پوسته پسته به عنوان ضايعات كشاورزي در ايران زمينه مناسبي براي سرمايه گذاري اقتصادي وجود خواهد داشت ضمن اينكه ضايعات ديگر كشاورزي از جمله ضايعات حاصل از فرآوردي زيتون ، انار، كنجد و بادام زميني در كشور موجود بوده كه پتانسيل خوبي براي تبديل به فورفورال داشته و تاكنون هيچ گونه تحقيقي در اين زمينه روي آنها انجام نشده است.

تاریخ اظهارنامه: 1386/12/08
مالک/مالکان: سيدمسعود كاظمي
تاریخ ثبت: 1386/12/15
مخترع/مخترعان: سيدمسعود كاظمي
خلاصه اختراع:

مهمترين منبع پنتوزان در طبيعت ليگنوسلولز موجود در مواد گياهي است. اين پنتوزان در اسيدهاي معدني رقيق به پنتوز هيدروليز مي شوند. محصول آبگيري در اين محيط از پنتوز فورفورال خواهد بود. فورفورال ازپوسته ميوه هايي مختلف مثل پوسته برنج توليد شده كه اين پوسته ها از ضايعات مهم كشاورزي مي باشند. در اين مقاله توليد فورفورال به روش يك مرحله اي انجام شده، در ادامه عوامل موثر بر هيدروليز اسيدي از جمله غلظت اسيد سولفوريك (0/5 تا 4 مول بر ليتر) دماي واكنش (425 تا 545 كلوين) و زمان آن (30 تا 600 ثانيه) بررسي شده و راندمان واكنش براساس فورفورال به دست آمده است. با رسم نمودارهاي راندمان فورفورال برحسب شرايط مذكور، شرايط بهينه واكنش بر اين اساس بدست آمده است.

موارد یافت شده: 2